Straxs België: Nieuwe vestiging

Na jarenlange ervaring als projectinrichter met verschillende vestigingen in Nederland, zijn we nu ook gevestigd in België.
Zo voorzien wij de Belgische markt vanuit onze vestiging te Wommelgem, Antwerpen.
Bent u op zoek naar een inrichtingspartner voor uw inrichting? Dan bent u bij Straxs aan het goede adres. Wij informeren, begeleiden, ontzorgen, verrassen en vertalen uw wensen naar een interieurvisie.

ADR 2021: het venijn zit in de details

Dit jaar worden er weer wijzigingen in het ADR doorgevoerd. Het is altijd weer een hele exercitie voor bedrijven die met deze voorschriften te maken hebben.
Het ADR, de overeenkomst voor het internationale vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg, wordt elke twee jaar gewijzigd. De laatste jaren zijn de wijzigingen minder drastisch, maar in bepaalde specifieke hoeken, zoals van de radioactieve stoffen, zitten dit keer toch wel kleine gemenigheden.

TNO lanceert podcastserie over Arbobalans 2020
Onderzoek- en adviesbureau TNO heeft een podcastserie gepubliceerd over de meest opvallende punten uit de Arbobalans 2020. Dit is een onderzoek waarin een breed overzicht gegeven wordt van de ontwikkelingen en de kwaliteit van arbeid in Nederland.
De serie, bestaande uit drie afleveringen van ieder 20 minuten, zijn te beluisteren op de website van TNO’s Monitor Arbeid.

19 tot 25 april 2021: Week van de valpreventie

Vallen is een veel voorkomend probleem onder de oudere populatie. Ongeveer één op drie 65-plussers komt minstens eenmaal per jaar ten val.
Van de thuiswonende ouderen valt 33% jaarlijks en onder de oudere personen wonend in een woonzorgcentrum komt jaarlijks meer dan 50% minstens één keer ten val.

Preventie zware ongevallen

U kunt op de website (www.werk.belgie.be/acr) onder de rubriek "Publicaties in ontwikkeling" de discussieversie van de versie 2 van het inspectie-instrument "Opslag van ontplofbare stoffen" vinden.

CE-markering

Veel industriële productgroepen mogen uitsluitend worden verhandeld in de Europese Economische Ruimte (EER) als ze een CE-markering hebben.

CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan wettelijke eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. De wettelijke eisen zijn vastgelegd in 27 product specifieke Europese richtlijnen en verordeningen.

Sponsoring: Jeugdtour

Gedrag beïnvloeden in het magazijn middels nudging

Nog altijd gebeuren er te veel ongevallen in Nederlandse magazijnen en distributiecentra. Om het aantal ongevallen te verminderen heeft het RIVM onderzoek gedaan naar de inzet van nudging als type gedragsinterventie, om de arbeidsveiligheid te verbeteren. De aanleiding voor het onderzoek was het gegeven dat veel ongelukken in magazijnen het gevolg zijn van menselijk handelen op de automatische piloot. Nudges kunnen dan mogelijk effectieve interventies zijn.

Arts Safety groeit hard!

Wij zijn dan ook hard op zoek naar onderstaande kandidaten. Talenten die ons bedrijf helpen groeien.

Wil jij werken met de top op het gebied van HSEQ? Bekijk onze vacatures:
Nieuwsbrief april 2021

Arts Safety - HSEQ Specialists
  • Consultancy - Project support: engineering, construction, commissioning, operational process.
  • Recruitment: HSEQ-directors, -managers, -supervisors, -officers/ QA/QC-specialists.
Straxs Nederland B.V.

Leuk nieuws, wij hebben een nieuwe collega!

Graag stellen wij Ruud Arts voor als Managing Director van België en Franchisenemer van de regio Utrecht. "Wij zijn dé partner die bedrijven en onderwijs laten mee ademen met de nieuwe realiteit."

Nieuwsgierig naar wat Ruud voor u kan betekenen? Of wilt u meer weten over Ruud? Bekijk dan onze website!

Vernieuwde ISO-richtlijnen voor kwaliteitsdocumentatie

NEN-ISO 10013 vervangt ISO/TR 10013:2001. Het technische rapport is omgezet naar een internationale richtlijn die handvatten biedt aan organisaties om gedocumenteerde informatie te beheren en te bewaren ter ondersteuning van de werking van hun processen.
De norm houdt nu rekening met verbeteringen in de digitalisering, de bijbehorende beveiligingsmaatregelen die vaak nodig zijn om dergelijke gedigitaliseerde informatie te beschermen en de opkomst van automatisering om processtromen te controleren.

Markeren van leidingen: ken jij ISO 20560 al?

Het identificeren van de inhoud van leidingen is van cruciaal belang voor een veilige werkplaats. Op dit moment heeft elk land nog een eigen normering, waardoor fouten te vaak voorkomen. Met één uniforme internationale norm zal dit veranderen.

Hulpvaardige sporters:
Safety Culture ladder brengt veiligheidscultuur bedrijven in beeld
Over het algemeen heeft een organisatie veel regels en protocollen rondom veilig werken, maar echt veilig werken staat of valt met de veiligheidscultuur: bewuste aandacht voor veilig werken door de mede¬werkers zelf, in alle lagen van een organisatie. Het certificaat Safety Culture Ladder (voorheen Veiligheidslad¬der) brengt het veiligheidsbewustzijn van medewerkers en leidinggevenden in kaart en geeft aanzet tot verbetering. Dat is de basis voor een veilige organisatie waar men dankzij een goede veiligheidscultuur ongelukken voorkomt.

Goed alcohol-, drugs- en medicijnbeleid op de werkvloer

Het ontbreekt op dit moment nog aan een brede wettelijke grondslag om alcohol-, drugs- en medicijngebruik op de werkvloer te testen, maar daar komt hopelijk dit jaar verandering in. Verwacht wordt dat de aankomende minister van Volksgezondheid werk maakt van dit onderwerp, zodat de wettelijke grondslag nog dit jaar wordt geregeld. Dan kunnen werkgevers ook op dit vlak uitvoering geven aan hun plicht te zorgen voor een veilige werkomgeving. Bij het opstellen van HR-beleid, kunnen ondernemers wel alvast gebruik maken van een handige handreiking van het Trimbos-instituut.

De Wet Huis voor klokkenluiders

De Wet Huis voor klokkenluiders geldt sinds 1 juli 2016 (hierna de Wet). Deze Wet heeft tot doel de voorwaarden voor het melden van misstanden te verbeteren en melders van misstanden beter te beschermen. Dit ter bevordering van een integere samenleving.


Asbestbedrijf voor tweede maal stilgelegd

Het asbestverwijderingsbedrijf mag vanaf 1 april 2021 twee maanden lang geen asbestwerkzaamheden verrichten. De werkzaamheden met asbest of asbesthoudende producten van het bedrijf waren al eerder een maand stilgelegd.

Meststoffen wetgeving wordt nu beantwoord

Naar aanleiding van het Standardization Request van de Europese Commissie, wordt er de komende jaren een groot aantal nieuwe, geharmoniseerde normen ontwikkeld. Deze geharmoniseerde normen zijn een invulling van de Europese Regulation 2019/1009 en leggen vast hoe aan deze regelgeving voldaan kan worden door middel van analysemethoden.

Arts Group:

Utrecht - België
Partners:

Arts Safety B.V.
NL +31 85 888 04 60 - BE +32 3 808 08 92