Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin

CO2-uitstoot registreren, hoe doe ik dat?

Een onderzoek laat zien dat veel van de onderzochte bedrijven nog niet gestart zijn met het registreren van CO2-uitstoot. Op dit moment registreert slechts achttien procent van de respondenten de CO2-uitstoot van het eigen wagenpark. De bedrijven die al wel registreren, zijn met name grote bedrijven. 

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 50 procent van de ondervraagde bedrijven, Excel gebruikt om de CO2-uitstoot te registreren. Een kwart gebruikt hiervoor tankpassoftware. Voor bedrijven met een beperkte logistieke operatie kan op deze manier registreren, ruimschoots voldoende zijn om de uitstoot in kaart te brengen. Maar bij grotere organisaties kan dit lastiger liggen.

Ongeveer één op de tien bedrijven is gestart met het registreren van de CO2 -uitstoot. Het gebruik van software helpt veel bedrijven verder om de CO2-uitstoot op een juist detailniveau in kaart te brengen. En dat is belangrijk, met name voor bedrijven met een complexere logistieke keten, om effectief aan de slag te gaan met het reduceren van de CO2-uitstoot, bijvoorbeeld vanuit de CSRD-wetgeving (Corporate Sustainability Reporting Directive).

Er zijn verschillende andere methodieken om de CO2-uitstoot binnen je logistieke keten te inventariseren. Het is daarom belangrijk om jouw concrete behoefte in kaart te brengen om deze vereiste van de toekomst aan te gaan.

Bron: evofenedex.