Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin

Heeft jouw bedrijf een magazijn? Dit verandert er in 2024

Nederland telt ruim 100.000 bedrijven met een magazijn. Hier werken zo’n 600.000 mensen – van de heftruckchauffeur die met volle pallets door het magazijn rijdt tot de orderpicker die online bestellingen klaarmaakt voor verzending. Een goed geoliede goederenstroom begint en eindigt daar. Ook in 2024 vinden er een aantal ontwikkelingen plaats waar je van op de hoogte moet zijn. Wij zetten ze voor je op een rij.

2024 is het tweede jaar van de nieuwe meerjaren periode (2023-2026) van de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA). De focus ligt op uitzendwerk, fysieke belasting, psychosociale arbeidsbelasting (PSA), blootstelling aan gevaarlijke stoffen en op goed werkgeverschap. Tevens wil de NLA opkomende risico’s sneller signaleren en duiden, om deze in een vroeg stadium aan te kunnen pakken.

De NLA gaat ook in 2024 bijdragen aan betere arbozorg voor uitzendkrachten. Hiermee wil de NLA onveiligheid voor uitzendkrachten op de werkvloer terugdringen. Het gaat dan bijvoorbeeld om investeringen in de kwaliteit van de risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) en de maatregelen om veelvoorkomende veiligheids- en gezondheidsrisico’s tegen te gaan.

Psychosociale arbeidsbelasting (PSA) is de hoofdoorzaak van ziekteverzuim. Daarom ontwikkelt de inspectie een aanpak rondom intern ongewenst gedrag. Ook maakt zij een instrument dat bestemd is voor werkgevers zelf.

Bron: evofenedex.