Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Het welzijn van onze mensen staat bovenaan

Nederland is Europees kampioen zitten. Niet alleen in onze vrije tijd, maar ook tijdens het werk zitten we veel. In de vervoersbranche zitten werknemers veel, gemiddeld 5,8 uur op een werkdag. Dat is relatief hoog in vergelijking met andere sectoren.

Naast deeltijd werken als chauffeur kunnen werknemers gebruik maken van een preventief medisch onderzoek en krijgt voorlichting over voeding en bewegen. Samen met een professional wordt beoordeeld kijken het beste de stoel van de chauffeurs ingesteld kan worden. Fitheid kan bevorderd worden door bijvoorbeeld bedrijfsvoetbal en hardloopwedstrijden te organiseren.

Hoe kun je chauffeurs onderweg fit en alert houden? Het verstrekken van een compacte sporttas met weerstandband, springtouw en matje die ook een trainingsschema bevat zodat chauffeurs in een korte tijd een effectieve training kunnen doen. 

Elk transportbedrijf moet de verantwoordelijkheid nemen om op langere termijn te kijken naar hoe je je mensen duurzaam kunt inzetten. Het vak mag ook aantrekkelijker. Luister naar je medewerkers en ga op een oprechte manier met ze in gesprek. Waar kun je als werkgever het werk aangenamer maken?

Bron: Arboportaal.