Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin

Lancering van de nieuwe OiRA-tool Bureau

OiRA Bureau is vooral bestemd voor organisaties met hoofdzakelijk kantoorwerk zoals notariaten, advocatenkantoren, uitzendkantoren, bank- en verzekeringskantoren, boekhoudkantoren, IT-bedrijven, administraties, communicatieagentschappen, enzovoort.

Via OiRA Bureau kunnen werkgevers en hun medewerkers samen de risico’s voor veiligheid en gezondheid in hun bedrijf in kaart brengen, en een actieplan maken. De tool is volledig aangepast aan de uitdagingen eigen aan bureauwerk. Denk maar aan rugpijn en gewrichtsproblemen door zittend werk, slechter zicht of hoofdpijn door beeldschermgebruik, gezondheidsklachten door ongezonde binnenlucht, psychosociale problemen, verbale agressie door klanten en het risico op brand.

Preventieve aandacht voor veiligheid en gezondheid is essentieel in een duurzaam bedrijfsproces. Inzetten op risicoanalyse en -beperking en een goed, up-to-date plan van aanpak hebben is wettelijk verplicht. Daarnaast zijn er tal van belangrijke voordelen voor de onderneming:

  1. De bescherming van de medewerkers en de ondernemer tegen ongevallen en beroepsziekten groeit. Op korte en op lange termijn.
  2. Minder afwezigheid zorgt voor meer productiviteit, voor het beter respecteren van deadlines en voor lagere verzekeringspremies. Kortom: voor een financieel gezondere onderneming.
  3. Door medewerkers positief en constructief te betrekken bij de risicoanalyse en de acties die hieruit volgen, groeit de sterke reputatie van de werkgever en het bedrijf en vergroot de collegialiteit.
  4. Toch een ongeval? Extra kosten zoals boetes of schadeclaims worden vermeden en het bedrijf heeft een sterker dossier bij de verzekering.
  5. Ondernemers zijn altijd voorbereid op een bezoek van de inspectie voor Toezicht op het Welzijn op het Werk.
  6. Ze gaan met kennis van zaken in dialoog met hun externe preventieadviseur en genieten maximaal van de verplichte aansluiting bij een externe preventiedienst.

Bron: Beswic.