Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin

Meeste regels uit het Europees mobiliteitspakket fase 1 nu van kracht

Fase 1 van het EU-mobiliteitspakket is sinds 21 februari 2022 officieel ingegaan. Het pakket gaat over allerlei maatregelen voor het wegtransport, zoals over het loon van internationale chauffeurs, cabotage en rij- en rusttijden. De IRU maakte onlangs een tussentijdse balans op.

Verschillende bepalingen in het EU-pakket behoeven nog duidelijke interpretatie, zoals de cabotageregels of het detacheren van buschauffeurs buiten hun eigen land.

Op 8 juli 2020 ging na lang onderhandelen het Europees mobiliteitspakket in. Het ‘Mobility Package’ is een breed en divers pakket, dat vele verschillende aspecten behandelt. Het verbetert de werkomstandigheden van chauffeurs, biedt een oplossing voor veel problemen met de handhaving van regels voor het gebruik van tachografen, verduidelijkt het detacheringsbeleid en bereidt de sector voor op toekomstige ontwikkelingen.

De maatregelen worden gefaseerd ingevoerd nadat het nieuwe Europees mobiliteitspakket is gepubliceerd. Fase 1 is op 21 februari 2022 ingegaan.

Bron: evofenedex