VACANCIES

516 Vacatures

Vacatures

516 resultaten

Aandacht voor Arbo-zaken en voor de RI&E in het bijzonder, biedt kansen. Dit door zaken die wel goed gaan ook te beschrijven. Mensen krijgen immers meer energie van complimenten dan van berispingen. Bovendien kan van de zaken die wel goed geregeld zijn, veel geleerd worden voor de maatregelen voor de vastgestelde knelpunten.  Dit is ook …

Het Europees Parlement heeft op 14 november ingestemd met een voorstel van de Europese Commissie om de invoering van de Europese ontbossingsverordening (EUDR) met een jaar uit te stellen. De ontbossingsverordening, bedoeld om de bijdrage van Europa aan wereldwijde ontbossing te beperken, zou aanvankelijk op 30 december 2024 ingaan. Deze deadline bleek in de praktijk …

De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft het nieuwe Jaarplan voor 2025 gepubliceerd. Daarin beschrijft de Arbeidsinspectie op welke manier het volgend jaar resultaten en effecten wil bereiken. Het is het 3e uitvoeringsjaar van het Meerjarenplan 2023-2026 waarin de koers voor 4 jaar is beschreven. De missie op grond van wet- en regelgeving blijft onverkort van kracht: eerlijk, gezond …

U heeft te maken met landelijke of lokale milieuwetgeving. Zoals regels voor het geluidsniveau, voor de verwerking van afval of voor het gebruik van energie. Soms moet u maatregelen treffen. In de algemene milieuregels uit het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) staan wetten en regels die voor alle ondernemers gelden. De werkzaamheden bepalen aan welke regels men zich …

De Aanvullende Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (ARIE) is een regeling in het Arbeidsomstandighedenbesluit. De ARIE-regeling geldt voor bedrijven met vergelijkbare risico’s als bedrijven die volgens het Omgevingsbesluit zijn aangewezen als Seveso-inrichting: bedrijven die werken met grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen. Als er bij ARIE-bedrijven iets misgaat, kan dat evengoed grote gevolgen hebben voor de gezondheid en veiligheid …

Op 18 november 2024 gaat een wijziging van de Nadere Regeling Kinderarbeid in. Hiermee veranderen de regels voor jongeren die werken. Deze nieuwe regels geven meer vrijheid om te werken op niet-schooldagen. En er mag tot 16 jaar niet worden gewerkt in een horecaruimte zodra daar alcoholhoudende dranken (kunnen) worden geschonken. Hieronder lees je kort …

Uit de Werkgevers Enquête Arbeid (WEA) 2024 van TNO blijkt dat steeds meer werkgevers het belang inzien van een veilige en gezonde werkplek. Sinds 2014 is het aantal werkgevers met een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) gestegen van 46% naar 64%. Werkgevers die een RI&E uitvoeren, nemen twee keer zo vaak maatregelen om arbeidsrisico’s aan te …

Een circulaire economie is toch dat je van afval nieuwe grondstoffen maakt? Zo kort door de bocht klinkt het vaak. In een circulaire economie zorgen we dat er in alle fasen van een product of een dienst zo weinig mogelijk milieudruk is. Dus zo veel mogelijk hergebruik en zo weinig mogelijk verspilling – ook van …

In januari 2023 heeft Nederland samen met Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Zweden een voorstel ingediend bij het Europees Agentschap voor Chemische Stoffen (ECHA) voor een uitgebreide beperking op het gebruik, de productie en het in de handel brengen van per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS) in de Europese Unie. Hierop hebben betrokkenen kunnen reageren in een consultatie …

Eind juni waren er enkele ‘spectaculaire’ interventies van de Civiele Bescherming. Dit was het geval in Zwijndrecht op het terrein van een Seveso-bedrijf na een lek uit een naftatank (koolwaterstof). De Civiele Bescherming bood ondersteuning aan het betrokken bedrijf en aan de brandweer van Antwerpen, zodat zij het product veilig konden evacueren en ervoor konden zorgen dat …

Een werknemer moet meewerken aan de re-integratie en dient er samen met de werkgever alles aan te doen om passende arbeid te vinden. Als de werknemer niet meewerkt kan de werkgever verschillende acties ondernemen, zoals: Een deskundigenoordeel aanvragen bij het UWV. Stoppen met de loondoorbetaling. Is er onduidelijkheid over de re-integratie inspanningen dan kan de werkgever …

Iedere werkgever met 25 of meer werknemers verplicht om zich op het gebied van arbeidsomstandigheden te laten bijstaan door een of meer deskundige werknemers (artikel 13, Arbowet). Deze werknemer wordt vaak preventiemedewerker genoemd, omdat destijds bij de lancering van de wetswijziging de term preventiemedewerker werd genoemd in de toelichting. Dat neemt niet weg dat je …

Om bedrijven te stimuleren om zieke werknemers sneller opnieuw aan het werk te krijgen, riep de regering de ‘responsabiliseringsbijdrage’ in het leven. Maar dat boetesysteem roept bij sommigen ook vragen op. Afgelopen week raakte bekend dat het ziekteverzuim blijft stijgen en dat cijfers voor middellang absenteïsme (een maand tot een jaar afwezig wegens ziekte) en langdurig absenteïsme (langer dan een jaar) recordhoogtes bereiken. …

De maximale doorrijhoogte van de Maastunnel gaat in het voorjaar van 2025 van 4,0 naar 3,9 meter. Voertuigen hoger dan 3,9 meter mogen dan geen gebruik meer maken van de Maastunnel. De gemeente Rotterdam verandert de doorrijhoogte omdat de tunnel te vaak dicht moet door te hoge voertuigen. De Maastunnel gaat elke week 40 tot …

Hoger Veiligheidskundige (HVK)
Drachten
Vast
40 uur per week

Introduction Made to smile, share & care! Als ambitieuze en betrouwbare organisatie volgen wij de ontwikkelingen op het gebied van voeding op de voet. We werken aan de beste kwaliteit, in een dynamische omgeving. Dit vraagt om ambitieuze en proactieve collega’s.