Vacatures veiligheidskundige voor MVK / HVK

Als internationaal adviseursbureau Arts Safety B.V., streven wij na onze beschikbare zo spoedig in te vullen op basis van de wensen en huidige beleid ten aanzien van veiligheid van onze opdrachtgever. Arts Safety B.V. is een expert in het uitvoeren van werkzaamheden betreffende kwaliteit, veiligheid, Arbo en milieu en heeft zich ontplooid tot een zeer ervaren internationaal opererend adviesbureau. Bent u de MVK- of HVK-opgeleide professional die op zoek is naar een nieuw project of een vaste aanstelling? Reageer dan op de veiligheidskundige vacatures bij Arts Safety B.V. Dan gaan wij graag het gesprek met u aan en zetten wij u in op projectbasis of met een vaste aanstelling bij onze opdrachtgever

 

MVK | Vacature veiligheidskundige 

 

Ten aanzien van de vacature veiligheidskundige MVK zijn wij altijd op zoek naar MVK’ers waarbij de volgende werkzaamheden binnen uw takenpakket kunnen vallen:

 • Veiligheidsbeleid, veiligheidsplannen en procedures ontwikkelen;
 • Adviseren en ondersteunen van de directie over de invulling en uitvoering van het beleid betreffende veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu. Zoals coördinatie van derden (hulpdiensten, overheden, Arbeidsinspectie etc.), de te treffen maatregelen n.a.v. gesignaleerde risico’s, de aansturing van opdrachtnemers en toezichthouders;
 • Veiligheid managementsystemen en doelstellingen onderhouden ;
 • Verbetervoorstellen aandragen, beheersinstrumenten creëren en ondersteuning bij voorlichting en onderricht verlenen;
 • Veiligheidsinspecties en audits coördineren en uitvoeren;
 • Intern overleg en rapportage aangaande veiligheid, gezondheid en welzijn;
 • Registratie en onderzoek van incidenten.

U ondersteunt organisaties of projecten op toezichthoudend/operationeel management niveau op basis van onder andere Arbo gerelateerde vraagstukken en werkzaamheden.

HVK | Vacature veiligheidskundige 

Met betrekking tot de vacature veiligheidskundige HVK zouden de volgende werkzaamheden binnen uw takenpakket kunnen vallen:

 • Ontwikkeling van veiligheidskaders / normen en het hieraan gekoppeld veiligheidsbeleid, alsook advies over de implementatie en borging hiervan;
 • Productie / ontwikkeling van veiligheidsprocedures, V&G plannen, jaarplannen, jaarverslagen, projectveiligheidsplannen, evenals het evalueren, modificeren en implementeren daarvan;
 • Leiding geven aan coördinatoren/adviseurs;
 • Periodieke verslaglegging op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn;
 • Uitvoering / coördinatie van systematisch incidentenonderzoek;
 • Toelichting van trendanalyses en advisering hieromtrent;
 • Onderhouden van contacten met opdrachtgever, overheidsdiensten en toezichthouders (Arbeidsinspectie e.d.)

Uiteindelijk gaat het om het adviseren van het management van een organisatie of project over onder andere de arbeidsomstandigheden. Indien er op dit moment geen Veiligheidskundige vacatures aanwezig zijn die precies bij u passen, dan adviseren wij toch contact met ons op te nemen om op deze manier toch te bekijken of wij wellicht iets voor u kunnen betekenen. Ook voor de recruitment van een veiligheidskundige bent u bij Arts Safety B.V. aan het juiste adres.

Vacature veiligheidskundige - veelgestelde vragen

Als veiligheidskundige kunnen de verdiensten variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het ervaringsniveau, de locatie, de sector waarin je werkt en de verantwoordelijkheden die je hebt.

Een MVK (Middelbaar Veiligheidskundige) is een veiligheidskundige met een MBO-niveau 4-opleiding in de richting van veiligheid en arbeidsomstandigheden. Net als bij andere functies kunnen de salarissen voor MVK’s variëren op basis van verschillende factoren, waaronder ervaringsniveau, locatie, sector en verantwoordelijkheden.

Om veiligheidskundige te worden, zijn er verschillende stappen en opleidingsvereisten die je moet volgen. Hier is een algemeen overzicht van het pad om een veiligheidskundige te worden:

 1. Onderwijs: In veel landen is het eerste vereiste om een veiligheidskundige te worden het behalen van het juiste onderwijsniveau. Meestal heb je minimaal een middelbare schooldiploma nodig, maar sommige functies kunnen een hoger onderwijsniveau vereisen, zoals een MBO- of HBO-diploma.

 2. Vakopleiding: Nadat je het vereiste onderwijsniveau hebt behaald, moet je een vakopleiding volgen op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk. Dit kan een opleiding zijn als “Middelbaar Veiligheidskundige” (MVK) op MBO-niveau of een “Hogere Veiligheidskunde” (HVK) op HBO-niveau, afhankelijk van het gewenste carrièrepad.

 3. Werkervaring: Na het voltooien van de vakopleiding moet je werkervaring opdoen in het veld van veiligheid en gezondheid op het werk. Dit kan vaak worden verkregen door te werken als veiligheidsmedewerker, assistent-veiligheidskundige of in een andere relevante functie.

 4. Certificering: In sommige landen en sectoren is het behalen van een certificering als veiligheidskundige verplicht of sterk aanbevolen. Dergelijke certificeringen kunnen worden verstrekt door nationale of internationale beroepsorganisaties en kunnen helpen om je geloofwaardigheid en competentie als veiligheidskundige te bevestigen.

 5. Permanente educatie: Het veld van veiligheid en gezondheid op het werk is voortdurend in ontwikkeling, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe regelgeving, technieken en best practices. Veiligheidskundigen worden vaak aangemoedigd om permanente educatie en training te volgen om hun kennis en vaardigheden bij te werken.

 6. Loopbaanontwikkeling: Als veiligheidskundige kun je doorgroeien in je carrière door meer verantwoordelijkheid te nemen, leidinggevende functies te bekleden, of je te specialiseren in een specifiek gebied van veiligheid, zoals industriële veiligheid, bouwveiligheid, milieugezondheid, enz.

Het exacte pad om een veiligheidskundige te worden kan variëren afhankelijk van het land, de organisatie en de specifieke regelgeving in de industrie.

Het salaris van een junior veiligheidskundige kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, de grootte van het bedrijf, de sector en het niveau van verantwoordelijkheid. Over het algemeen kunnen junior veiligheidskundigen echter een redelijk startsalaris verwachten.

vacature veiligheidskundige
vacature veiligheidskundige