Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin

Werknemer voelt zich vaker gecontroleerd door anderen

37% van de 1900 ondervraagde werkenden uit het CNV-onderzoek stelt dat het aantal mensen dat meekijkt op hun werkzaamheden toeneemt. Bij ruim een derde voert de werkgever steeds meer checks en balances in om hun werk te controleren. 2 op de 3 ondervraagden ervaren Nederland als een dichtgetimmerd land. 44% stelt dat van bovenaf (overheid, wetgeving) steeds meer wordt opgelegd hoe ze hun werk moeten doen.

Dat elke handeling die ze op het werk verrichten, vastgelegd moet worden is het gevoel wat 35% van de werknemers heeft. 1 op de 5 besteedt inmiddels meer tijd aan het verantwoorden van hun werk, dan aan hun werk zelf. 40% zegt dat hun baan minder aantrekkelijk wordt door alle controlemechanismes. Bij bijna de helft (46%) neemt de werkdruk toe omdat ze hun verrichte werkzaamheden steeds meer moeten vastleggen.

Uit het CNV-onderzoek blijkt dat 35% stelt dat hun werkgever met digitale middelen controleert hoe ze hun werk uitvoeren. In het onderzoek van februari vorig jaar was dat nog maar 18%. Dat betekent een verdubbeling van het aantal mensen dat met digitale middelen wordt gecontroleerd.

Bron: CNV.