Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin

Extra aandacht voor bescherming tegen Uv-straling

Nu de zon weer hoog aan de hemel staat en men zich weer lichter kleedt, wil Constructiv iedereen die buiten werkt, extra sensibiliseren rond bescherming tegen UV-stralen.

De nood om zich afdoende te beschermen, geldt trouwens ook op bewolkte of zelfs regenachtige zomerdagen, want men denkt dikwijls onterecht dat de zon dan weinig of geen invloed heeft op onbeschermde/blootgestelde huid. De UV-index kan echter ook op deze dagen zeer hoog zijn en een korte blootstellingsduur is dan voldoende om zonnebrand te veroorzaken.

Onder de noemer “Hou het UVeilig!” zal Constructiv regelmatig informeren over en de aandacht vestigen op dit risico en de preventiemaatregelen die getroffen kunnen worden. Want zoals meestal het geval is met gezondheidsaspecten, manifesteren blootstellingsproblemen zich pas na verloop van 10 tot 15 jaar. Het is daarom belangrijk dat de risico’s van blootstelling aan UV-straling permanent onder de aandacht worden gebracht. Op de website van Constructiv vind je alvast enkele preventietools.

Meer informatie:

Bron: Prebes.